OpenFit by Marina Athanasiou

Με πολύ χαρά, θετική σκέψη & κόντρα στην κρίση της εποχής…θα τολμήσω να πω αισιοδοξία .. σας παρουσιάζω ένα ΝΕΟ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ πρόγραμμα που εφαρμόζω τα τελευταία χρόνια & αφορά παιδιά καθώς & ενήλικες που επιλέγουν να αθληθούν με τον πιο υγιή – ολοκληρωμένο & αποτελεσματικό τρόπο!
Η Άσκηση καταρχήν… είναι Επιστήμη & ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται… Με σοβαρότητα…αλλά &… ελαφρότητα μαζί !!!
Σοβαρότητα γιατί λάθος κινήσεις μπορεί να προκαλέσουν μοιραίους τραυματισμούς στο μυσκελετικό & αναπνευστικό σας σύστημα & ελαφρότητα γιατί πρέπει να αποτελεί βασικό συστατικό της βελτίωσης της σιλουέτας μας & του οργανισμού μας με έναν τρόπο αβίαστο, ανάλαφρο, μη ανταγωνιστικό. Ώστε να μην εγκαταλείψετε στο πρώτο διάστημα… αντίθετα να γίνει μέρος της ζωής σας,
Η Διά Βίου Άθληση λοιπόν είναι & ο βασικός στόχος του OPENFIT. Μία σειρά από ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ γύρω από το χώρο της Υγείας της Αισθητικής, της Ψυχολογίας, της ευρύτερης Παιδείας, καθώς & της ΤΕΧΝΗΣ του Χορού, της Μουσικής ,του Θεάτρου, ενώνονται με κεντρικό άξονα τον Άνθρωπο & την καλύτερη δυνατή εξέλιξή του, γύρω από τον εαυτό του, & από το κοινωνικό σύνολο ! Ότι αξίες διδάσκεται σχετικά με τον αυτοβελτίωσή του, ακριβώς το ίδιο μαθαίνει & για τους συνανθρώπους του. Με μία λέξη υπάρχει αυτοσεβασμός αλλά & αλληλοσεβασμός !!! τόσο στη δική του ζωή όσο & στη ζωή των άλλων.
Είναι μόνος σε βαθειά αναζήτηση με το εγώ του & το νόημα της ζωής του αλλά παράλληλα είναι & με πολλούς που όλοι μαζί αναζητούν μία καλύτερη ποιότητα ζωής.
Υπάρχουν & Συνυπάρχουν. Δρουν & Αντιδρούν. Ζητούν & Αναζητούν.
Δεν είναι αποκομμένοι από την κοινωνία, αντίθετα αντιμετωπίζουν με καθαρό πνεύμα & καθαρή ψυχή το οτιδήποτε… τον οποιοδήποτε.. οπουδήποτε…
Εμπνευσμένο λοιπόν από την κλασική αρχαία Ελληνική Παιδεία & την ιστορία των Προγόνων μας το OPENFIT αγαπάει το ΜΕΤΡΟ, την ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, την ΑΡΜΟΝΙΑ.
Επιδιώκει τη γαλήνη & τη διαύγεια… σκοπεύει στην ενημέρωση & στη συμμετοχή…
Η κριτική ικανότητα είναι η το όπλο της δικής μας ανάπτυξης με τη στενή αλλά & ευρεία έννοια του όρου.. ως άτομο, ως λαός, ως Έθνος. Λειτουργούμε Ανθρώπινα & Ανθρωπιστικά.
Στα πλαίσια αυτά χτίζουμε τους εαυτούς μας & τον κόσμο γύρω μας, αποτελώντας θετικούς πομπούς για τους γύρω μας χωρίς βεβαίως να παραβιάζεται το είναι μας.
Μέσα από την Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής δίπλα σε καταξιωμένους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Πρωταθλητισμό στο αγώνισμα της Ενόργανης Γυμναστικής & την επαφή με τη Ρώσικη Σχολή ( κορυφαία για μένα), κοντά σε Ολυμπιονίκες Προπονητές, την μετέπειτα ενασχόλησή με τον ευρύτερο Μαζικό Αθλητισμό, τα ταξίδια σε άλλους πολιτισμούς, τα σύγχρονα προγράμματα της Παγκόσμιας Βιομηχανίας του Fitness & πάνω απ όλα… την Προσωπική μου Επαφή με τόσους πολλούς Ανθρώπους του σήμερα.. σε κάθε ηλικιακή τους φάση στα δεδομένα της καθημερινότητας που διανύουμε & της ψυχοσύνθεσής τους γενικότερα… μελετώντας βαθειά όλα τα παραπάνω… δημιουργήθηκε το OPENFIT που σημαίνει Open Fit – «Ανοιχτή» Άθληση για Open Minds – «Ανοιχτά» Μυαλά !!!
Πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές, αποτελεσματικό & δημιουργικό Προπονητικό Πρόγραμμα όπου η Σύνθεση των Ασκήσεων αποτελείται από Γυμναστικές – Χορευτικές – Φυσιοθεραπευτικές – Ανατολικού & Δυτικού τύπου κινήσεις, αγαπημένα Σπορ με στόχο την Ενδυνάμωση των μυών, των οστών, την ευθυγράμμιση της Σπονδυλικής Στήλης, την Ελαστικότητα του δέρματος , την Αποφόρτιση φορτίων του μυοσκελετικού συστήματος, τη χαλάρωση των Νεύρων, την Ορθή Στάση Σώματος, την Πλαστικότητα των κινήσεων, την ρύθμιση των Αναπνοών, την συγκέντρωση στον Εαυτό, την Συνεργασία, την ευρεία Αντίληψη, την Προσωπική Έκφραση, τη θέληση για δράση & όρεξη για ζωή !!!
Είναι ΜΑΓΙΚΟ να νιώθεις ευεργετικά από την πρώτη κιόλας Προπόνηση – Συνεδρία. Είναι ΜΑΓΙΚΟ να βρίσκεσαι σε διαφορετικούς χώρους κλειστούς-ανοιχτούς με εναλλαγές τοπίων & σκηνικών. Είναι ΜΑΓΙΚΟ να γνωρίζεις διάφορα αθλήματα & μορφές τέχνης. Είναι ΜΑΓΙΚΟ να κατορθώνεις να ενισχύεις σημαντικά την αυτοπεποίθησή σου φιλτράροντας τα ουσιώδη από τα επουσιώδη, επιλέγοντας θετικούς ανθρώπους, μακριά από τοξικές σχέσεις.
Το OPENFIT είναι άποψη, είναι στάση ζωής. Ταιριάζει σε αυτούς που τους αρέσει ο διάλογος, η επικοινωνία, η ευρεία μόρφωση. Απέχει από ναρκισσιστικές συμπεριφορές & επιφανειακές καταστάσεις. Αγαπάει την ΑΠΛΟΤΗΤΑ. Μία έννοια που περικλείει το μεγαλείο ενός βαθειά καλλιεργημένου ανθρώπου.

ΜΑΡΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *